måndag 28 juli 2008

TEST av Stephanie Mayers Twilight-serie



Serien om Bella Swan beskrivs av vissa som den nya Harry Potter, och jag kan inte annat än hålla med. Det är inte riktigt samma genre, även om det här också är coming of age-böcker, men den är lika beroendeframkallande. Men mest handlar det om att den har samma "det-här-är-en-lite-fånig-bok-men-jag-måste-ha-mer"-kvalitet. Jag fick panik när jag inte fick tag i del två omedelbart.
Användarvänlighet och vill-ha-faktor
Mycket, mycket hög. De här böckerna smäller man i sig som mjukglass i sommarhetta. Kombinationen tonårsångest, romantik, övernaturliga inslag och humor är toppen, och det är lätt att gilla den lite klantiga hjältinnan. Jag vet inte om de här böckerna riktar sig till vuxna eller om de egentligen är tänkta för yngre läsare, men jag kunde inte få nog. De jag har lånat ut böckerna till slukar dem också maniskt, och precis som jag förstår de inte riktigt vad det är de faller för, men faller gör man. Jag åkte in till stan bara för att få tag i nästa del, och blev jättearg när de två pocketshopparna vid centralen hade slut och den vid plattan var stängd. Helgen var förstörd.
5/5

Stil
Jag kan störa mig lite på kärleksfulla beskrivningar av föremålet för Bellas åtrå, men...det spelar ingen roll. Jag vill bara ha mer.
4,5/5

Helhetsintryck
Där här är äkta sommarläsning och jag räknar ner tills jag får nästa del i min hand. Jag vet inte vad det är som gör det, men vad spelar det för roll? Ge mig mer!
5/5

3 kommentarer:

Alison sa...

Hm, man kanske kan få låna?

Har du kollat stora Akademibokhandeln? De har ju 4 för 3 vilket ju är bättre än Pocket Shops stämpelkort, om man ändå är sugen på flera titlar.

Och NK Bokhandel är konstigt nog ofta billigare än andra ställen. Köper man deras bokklubbskort för 50 spänn får man dessutom 15% rabatt på hela sortimentet. Jag har sparat flera hundralappar med det.

E sa...

Självklart! Så fort jag får tillbaks den från min chef. =)

Alison sa...

http://www.bokhora.se/blog/blogginfo/2008/08/logistikproblem/