lördag 26 juli 2008

TEST av X-Mini Max


X-Mini Max är ett par minihögtalare för mp3-spelare och laptops. De är från början ihopfällda men går att expandera 2 cm för bättre ljud. Laddas via usb med medföljande kabel.


Pris
Omkring 300:-.


Användarvänlighet och vill-ha-faktor

Jag måste erkänna att jag faller för utförandet. X-Mini Max är verkligen sjukt gulliga högtalare, och de tar nämast ingen plats alls. De kan ligga i väskan jämt. De är magnetiska och kan sättas ihop, och blir då som ett litet ägg. Man får med en liten förvaringspåse där även sladdarna får plats. De är väldigt enkla att använda, i princip går det inte att göra fel. (Men på det här jobbet ser man mycket, det finns helt säkert någon som inte skulle förstå hur man ska göra. Jag säger bara att man måste vara mycket, mycket dum för att lyckas med det.) Ett plus också att de känns funktionella till laptop och även att man slipper köpa batterier till dem.

5/5


Ljud

Ljudet är väldigt bra för så små högtalare, men det inte går att få hur stark volym som helst. Om man till exempel använder dem i bilen när man kör i hög fart med öppna fönster så att det låter en massa så orkar de inte överrösta det. Det är ingen boombox, men det kan man inte förvänta sig med tanke på storleken. Däremot om man kör dem på balkongen så behöver man verkligen inte ha dem på max, och jag föredrar mer moderat volym och bra ljud framför burkigt ljud på maxvolym.

4/5


Helhetsbetyg

Om man har tillgång till dator så att man kan ladda dem när man behöver så tycker jag att det här är ett mycket bra alternativ. Särskilt om man vill ha riktigt portabla högtalare att slita fram närhelst man behöver.

4/5


1 kommentar:

ConraDargo sa...

Tack för utvärderingen! Intressant att läsa :)