lördag 24 november 2007

Chips, någon?

Apropå ingenting, varför köper man Vickningschips? Det måste vara världens tråkigaste snack, möjligen efter de där fullkornschipsen, (ja, jag gick på det, och ja, de smakar som om de är gjorda på mjöl, färgämne och aromat). Jag blir alltid lika besviken när jag, på en fest eller bjudning, sträcker mig efter chipsen, släpper ett på tungan och inser att det är ett Vickningschips. Och är inte Vickningschips ungefär samma sak som Lättsaltade chips? Vad är egentligen skillnaden? Och vad ska man ha dem till? Namnet antyder ju att man ska använda dem som vickning, vilket väl innebär att man drar fram dem på festen tillsammans med varmkorven vid tretiden. Men vid det laget äter ju folk ändå vad som helst, och de är ju inte ens billigare än andra chips. Varför inte bara servera lite müsli istället? Både godare och nyttigare.

Jag har noterat att de som köper Vickningschips, (jag kan bara komma på en enda kille just nu, i sextonårsåldern och snällt nördig), gärna köper dipp också. Men även om dipp helt klart förhöjer de mest tråkiga chips, varför inte köpa roliga chips istället? Det måste ju finnas något för alla smaker, så många sorter som det finns nu. Cheddar, dill, gräddfil, lök, vitlök och olivolja, nacho, räkchips... Och så köper man Vickningschips. Det är obegripligt. Till och med påsen är ful.

4 kommentarer:

Alison sa...

Appappapp. Vickningschips är INTE samma sak som lättsaltade chips, som är mycket tunnare och godare. Vickningschips är bara tråkiga. Punkt.

Fast värst av allt är grillchips.

E sa...

nu när du säger det ja... som kanske framgår är inte chips min passion. men du har rätt, lättsaltade kan vara helt ok, och grillchips är rätt b.

Lisa sa...

grillchips smakar som gammal korvmojsflott.
total erotikdödare.

Lisa sa...

inte för att jag smakat gammalt korvmojsflott.
eller använt det erotiskt.